Nahrávám...
Aktualizuji zobrazený obsah
    Hledat
    Logo firmy (zobrazí úvodní stránku)
    Porovnat Košík

    O sous-vide metodě

    Sous-vide (z francouzštiny, čti [su vid], znamená „ve vakuu“ –) je způsob vaření, při němž se potraviny připravují ve vakuovém obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou, která je nižší než bod varu, po různě dlouhou dobu - většinou několik hodin. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťavnatost, křehkost a kvalitu potraviny, včetně vitamínů a minerálů.

    Připravovat takto můžete maso, ryby, zeleninu, ale i ovoce.Je metoda vaření, při které nedochází k takové ztrátě hmotnosti surovin, jako při typických úpravách masa. Tato metoda se dnes převážně používá v těch nejluxusnějších restauracích světa, ale naší snahou je vám dodat sáčky i vakuové baličky, abyste byli schopni tuto metodu zvládnout i vy, ať už u vás doma, tak i ve vaší restauraci.

    S našimi sáčky můžete bez obav připravovat potraviny podle metody sous-vide. Pomocí této metody dosáhnete u masa fantastické křehkosti, výrazné chuti masa a všech další ingrediencí, které budou obsahem za vakuovaného sáčku. U zeleniny se neztrácí aroma, chuť, barva a hlavně vitamíny, o které by při vaření v teplotě 100 °C přišla.

     Brožura ke stažení